Omgeving

Chaletpark Heetveld is een prachtige plek om volledig tot rust te komen. Met een boek op het terras van uw chalet, of al wandelend, fietsend of varend in de omgeving. De regio is vooral bekend door de Weerribben. Dit gebied is ooit ontstaan door het afgraven van veen en wordt tegenwoordig gedomineerd door open water, rietlanden, hooilanden en moeras-bossen. De Wieden is een vergelijkbaar natuurreservaat in de regio.

Houdt u van fietsen?

In de Kop van Overijssel zijn veel tochten te maken, de streek is verkeersluw en erg afwisselend. U fietst langs rivierbeddingen, moerassen en door weids polderland. Een volgend moment rijdt u door pittoreske oude dorpjes en stadjes waar u zich in een andere wereld waant.

Wandelt u liever?

Dan is vooral Nationaal Park De Weerribben-Wieden interessant: een veenweidegebied met water, graspaden en houten bruggetjes. Maar ook een beeldenroute rondom Giethoorn is de moeite waard.

Of bent u liever op het water?

De 'Kop van Overijssel' wordt gedomineerd door een netwerk van meer dan 400 kilometer vaarwater. Motorschepen, zeiljachten, roeibootjes, kano's, surfplanken en kajakken drijven u naar de mooiste plekjes.

Weerribben / De Wieden

De regio is vooral bekend door de Weerribben. Dit gebied is ooit ontstaan door het afgraven van veen en wordt tegenwoordig gedomineerd door open water, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. De Wieden is een vergelijkbaar natuurreservaat in de regio. Meer informatie over het gebied vindt u hier.

 

Gezellige Uitjes

Behalve dat u er in stilte kunt genieten van de natuur, zijn er in de streek ook veel gezellige dagtripjes te maken:

Bloemencorso

In Sint Jansklooster kunt u in augustus de grote bloemenoptocht bewonderen. Een kleurenpracht waar jaarlijks duizenden belangstellenden op afkomen.

Sleepbootdagen

Om het jaar komen in Zwartsluis drie dagen lang historische sleepboten bij elkaar. Voor liefhebbers telkens weer een bijzondere gebeurtenis in de maand mei.

De Meppeldagen

In het hoogseizoen staat Meppel elke donderdag in het teken van evenementen en optredens. Veel bezoekers, veel vrolijkheid!

Dierenpark Emmen

Een van de mooiste dierentuinen van Nederland is het hele jaar door te bezoeken.

De havenstadjes

Er zijn veel haventjes zoals in Blokzijl, Giethoorn, Kuinre, Meppel, Oldemarkt, Ossenzijl, Steenwijk, Vollenhove en Zwartsluis. Leuk om aan te leggen, een bezoekje aan de markt of om een terrasje te pikken.

Natuurstrandjes

Heerlijke plek voor als het echt warm is…

Vriest het?

De streek is het schaatswalhalla van Nederland!


Veel plezier!

Laatste Nieuws

Nu te koop: Vers gebakken brood.

Verse broden vanaf heden verkrijgbaar.

Lees meer Bekijk de virtuele tour